Как да спестим пари от гримове

Едва ли има жена, която не иска да се поглези с нова козметика. Макар да имаме установени любими продукти, понякога се случва да експерименираме с някое ново червилце, например, в стремежа си да излеждаме по-нов начин. За съжаление, доста често тези опити удрят на камък и не отговарят на очакванията ни. Но какво да правим с тях? Как да ги изхвърлим, когато сърце не ни дава? Има проблем – има решение:

Вземи козметичната си чантичка и първо виж срока на годност на все продукт. С по-старите трябва да се разделиш, колкото и да не ти се иска. За твое добро е. Останалите, които все още са в срок отдели отстрани. Прецени кои от тях ще използваш често. Тези, за които си казваш, че може да ти потрябват за специален повод, също трябва да изчезнат от чантичката, защото вероятно няма да дойде техният звезден миг да бъдат използвани.

Тествай

 

Съветът ни към теб е, когато решиш, че е време да си купиш нещо ново, първо използвай мостра. По този начин ще имаш достатъчно време да прецениш дали продуктът е подходящ за твоята кожа. А и ще спестиш солидна сума от спонтанни покупки.

Подарявай

 

Няма нищо лошо в това да подаряваш козметика, която си използвала веднъж и си установила, че това не е твоят продукт. От гледна точка на хигиенна безопасност, наистина не е удачно да подариш на приятелка спиралата, която си ползвала известно време. Но пък има и такива, които спокойно могат да намерят бързо новия си притежател:  сенки, руж, фондьотен, коректори, шампоан, лосиони за тяло… Занеси ги на колежките в работата и гледай как всичко се разграбва за секунди.

 

 

Попитай професионалист

Безценно е да получиш не само хубав грим, но и съвети за цветовете, които ти отиват.  Ще се изненадаш колко полезен ще ти бъде разговорът с професионалист, който може да ти препоръча не само най-подходящите за теб цветове, но и да сподели мнението си за конкретни марки.

 

Спазвайки тези прости съвети, без съмнение ще изглеждаш по-добре, няма да харчиш толкова пари и ще помогнеш за опазването на природата