Добави оферта

Връзка с нас: +359 899 125 256, +359 899 954 133


Kак да спра да харча

Не е лесно да удържим на съблазните, които ни предлага нашето консуматорско общество. Непрекъснато трябва да балансираме между необходимите разходи, ежедневните нужди и това, което душата ни иска. Ето как не надхвърляте своя бюджет.

Как точно?

Правете списък

Напишете точно какво се нуждаете в дома си, преди да идете на пазар, и не нарушавайте списъка, като добавяте други стоки. Това е единственият начин да не купувате излишни неща. Не забравяйте: малките отклонения правят големите сметки.

Пазарувайте в хранителните магазини на пълен стомах

Пазаруването на гладен стомах често може да се окаже много скъпо. Когато хората са гладни дори и най-нездравословната храна изглежда много вкусна. Преди да влезете в хранителен магазин хапнете нещо – така ще избегнете много нежелани покупки.

Теглете пари само от банкомата на вашата банка

Заради мързел или опит за игнориране често използваме банкоматите на банки, които не са на кредитните или дебитните карти. Това трябва да се промени, защото понякога значение имат дори и най-малките харчове. Ако на един банкомат не е посочена коя е банката – не го използвайте.

Автоматизирайте финансите си

Повечето сметки днес могат да бъдат платени онлайн и често имате възможност за създаване на автоматични плащания. Опитайте се да автоматизирате плащанията си за кабелна, интернет и подобни – така че да не се налага да мислите за тях всеки месец или да пропуснете сметка.

Плащайте само в кеш

Изследвания показват, че хората, които използват кредитни карти харчат повече от тези, които плащат в кеш. Така че, ако искате да ограничите разходите си – плащайте само в кеш.

 

Не купувайте продукти само заради името им

Когато пазарувате внимавайте какво купувате, защото често “известните” храни не винаги са най-добрите … или полезните.